Datum

Information inför skidsäsongen som startar 7:de Oktober

Inför denna säsong så har Joakim Kastemyr och Freddi Jonsson tagit över rollen som Skidsektionsansvariga. Vi tackar Håkan för allt bra han har gjort för klubben under alla år som ansvarig. Han är en starkt bidragande faktor att klubben växt från några enstaka aktiva till en stor klubb som fyller skidspåren varje vintervecka.

Träning

Klubben växer, vilket är jättekul så i år har vi infört en ny träningsgrupp, Lodjur som barn födda 2015 och 2016 kommer ingå i.

Årets grupper ser ut som följande:

Träningar:

Skidträningarna börjar den 7:de oktober då vi även kommer att ha ett föräldramöte

Träningarna kommer vara på måndagar för alla grupper, samt på torsdagar för Hökar, Vråkar, Vargar och Lodjur. Bamsegruppen kommer ibland ha lite skateträning för dom som vill men det kommer inte vara något krav på skateutrustning.

Under hösten kommer vi att köra rullskidor under några träningstillfällen. Klubben har några rullskidor som finns att låna men det finns inte till alla så vi får se till att turas om så alla får chansen. Vill man köpa egna rullskidor så finns ett erbjudande på samma rullskida från Fischer som klubben lånar ut, prata med tränarna för mer information.

När vi tränar vid Hulistugan på måndagar så försöker vi alltid att bjuda på fika efter träningen. Det ansvarar föräldrarna i Bamsegruppen för, att förbereda fika genom att göra i ordning smörgåsar och blanda saft samt se till att det blir undanplockat.

Läger:

Vi kommer anordna två läger i år för barn födda 2016 och äldre.

Det första lägret blir på hemmaplan 14-15 september, där en inbjudan redan skickats ut med en sista anmälningsdag 6 september. Du hittar också inbjudan här:

Det andra lägret kommer vi köra på snö (förhoppningsvis) i Bruksvallarna den 29 november till den 1 december. Mer information samt inbjudan kommer senare.

Under skidträningarna som förälder:

Under tiden barnen har träning kommer det finnas uppgifter för föräldrarna, det kan vara att skotta i snö på spåret eller skotta vid byggnaderna, städa eller andra sysslor. Vi ska försöka se till så att information om vad som behövs göras ska finnas på anslagstavlan inne i Hulistugan.

Klubbkläder:

Tävlingsdress kommer man som tidigare år få låna av klubben, träningskläder kommer man kunna beställa under hösten. Information och beställningsformulär kommer framöver.

Våra tävlingsarrangemang som det ser ut just nu.

Tävlingsprogrammet är inte spikat ännu men som det verkar så får vi våra tävlingar då vi vill.

15:e Februari Sundsvallsloppet.

Alla med barn i träningsgrupp ska hjälpa till

16:e Februari Sankt Olofsrännet.

Alla med barn i träningsgrupp ska hjälpa till

v12. Klubbmästerskap med skidskoleavslutning.

Alla med barn i Bamse ska hjälpa till

Hällomsloppet i Maj

Tårttävling!

Tisdag den 1:a oktober kör vi den klassiska tårttävlingen tillsammans med orienterarnas avslutning.

Är du inte medlem i Selånger SOK på facebook än så gå med, där läggs information ut om bla. träning och tävling.

Selånger SOK Köp och Sälj är en annan bra facebook-grupp. Där kan ni köpa och sälja begagnad utrustning samt träningskläder.

Vi har även ett Instagramkonto som heter @selangersok

På våra sociala medier lägger vi ibland ut bilder från träningar och tävlingar där barnen syns. Vill man inte att sitt barn ska vara med på bild så kan ni höra av er till Joakim Kastemyr eller Freddi Jonsson.

FAQ

  • Till våra träningsgrupper behövs ingen anmälan. Ni dyker bara upp. Medlemskap behövs dock. Det är dock möjligt att prova tre gånger innan medlemskap löses. Medlemskap löser man via hemsidan.
  • Bamse är en träningsgrupp som tränar kontinuerligt 1 gång/vecka från oktober tills snön är slut vid Hulistugan. Detta är en skillnad mot skidskolan som är tidsbegränsad.
  • Det krävs inga förkunskaper för att vara med i Bamse.
  • Ni behöver inte någon särskild skatetutrustning i Bamse.
  • För den som bara vill åka skidor så är det förstås okej att vänta till vintern. Det är dock en rekommendation från vår sida att vara med även under hösten om det inte krockar med andra aktiviteter. Skidsäsongen vid Hulistugan är kort och det underlättar att vara en del av träningsgruppen under hela säsongen.
  • Som förälder till barn i träningsgruppen förväntas det att ni är med på föreningens arrangemang. Det innebär att vara med och bemanna Hulicafé en lördag eller söndag under vintern (man kan själv välja datum) och att vara med och arrangera våra skidtävlingar både 15:e och 16:e februari.
  • Tävlingar är inget krav men det är någonting som är väldigt skoj. Det skapar dessutom en bra sammanhållning. Ni hittar en länk till längdskidornas tävlingskalender på vår hemsida. Där kommer alla tävlingar att vara upplagda.

  • Besök gärna https://www.selangersok.se/Skidor/ Där hittar ni information om verksamheten, tävlingar, anmälan till tävlingar och rekommendationer kring utrustning och kläder.

Mer
Nyheter